Na kliniki v Ustni medicini sodeluje ekipa strokovnjajkov, ki v slovenski prostor vpeljuje svež in predvsem celosteni pristop. Z vami bo od samega začetka in vas bo vodila do željenega nasmeha pod stalnih nadzorom specialista ortodonta Dejana Pirtovška. Na tej strani vam bomo opisali predvideno pot po kateri vas bomo peljali do novega zdravega nasmeha.

Prvi posvet

Na prvem posvetu se boste pogovorili o vaših željah in težavah ter specialist ortodont bo preveril stanje vašega ustnega zdravja. Predstavili vam bomo tudi možnosti zdravljenja in svetovali optimalen način za vas ter se pogovorili o stroških terapije.

Diagnostika

Drugi termin je kjučen za dosego željenih ciljev. Trajal bo približno 45 min in takrat bomo zbrali vse pripomočke za analizo: skeniranje zobnih lokov z intraotalne kamero, fotografije z makro fotografskim aparatom, ortopantomogramsko in telerengtgensko slikanje ter po potrebi CBCT slikanje glave.

Predstavitev zdravljenja in namestitev aparatov

Pred izdelavo in vstavitvijo aparatov se bomo natančno pogovorili o možnih načinih, pozitivnih in negativnih lastnostih različnih vrst aparatov. Na podlagi vaših želja bomo izbrali za vas najbolj primeren tip zdravljenja in namestili uztrezen aparat.

Spremljanje poteka zdravljenja

Redno bomo spremljali napredek vašega zdravljenja. Vsak mesec oz. vsake 3 mesec vas bomo naročili na pregled, kjer bomo po potrebi ponovili diagnostične postopke kot so fotografije, skeniranje ali rentgenske posnetke. V primeru težav vas bomo pogledali tudi izven delovnega časa oz. se posvetovali preko sodobnih komunikacijskih kanalov.

Snetje aparatov in začetek vzdrževalnega obdobja

Po koncu aktivnega zdravljenja, kar traja približno 18 mesecev, vam bomo sneli ortodontske aparate, opravili ponovne fotografije zob in zobnih lokov ter ponovili skeniranje z intraoralno kamero. Izdelali vam bomo vzdrževalne aparate kot so snemne retencijske folije ali fiksne retencijske žičke na notranji strani zob. V začetku te aparate nosite cel dan, po letu dni samo ponoči do nadaljnega.

Spremljanje in dolgoročno vzdrževanje

Ker se zobje premikajo celo življenje, vam svetujemo obiskovanje naše ordinacije po končanem ortodontskem zdravljenju vsaj 1x letno. Takrat bomo preverili stanje vaših vzdrževalnih aparatov in po potrebi naredili primerjalno skeniranje vaših zob.

Ste pripravljeni na nasmeh?

Naročite se na pregled