Invisalign

Invisalign – snemni zobni aparat

Udobno, prozorno in snemljivo.

Prvi vtis je zelo pomemben in moramo si priznati, da nas poleg izjemne osebnosti pogosto očara že prijeten videz in skladnost obraznih potez. Ko nekoga spoznamo, naj bi bil ravno nasmeh tisti, ki ga poleg oči najprej opazimo. Če je nasmeh samozavesten, lep in zdrav, lahko odpre mnoga vrata v življenju in pripomore k uspehu tako na osebnem kot na poslovnem področju. Prav zato se danes želji po popolnem nasmehu vsi težko upremo.

Estetski zobozdravstveni posegi vključujejo različne metode, katerih cilj je izboljšati tako videz kot funkcijo zob in čeljustnic ter poskrbeti za skladnost obraza. Včasih že z manjšimi postopki, kot je denimo beljenje zob, dosežemo veliko spremembo. Na kliniki izvajamo vrsto estetskih posegov, s katerimi bodo vaši zobje zasijali v svoji najbolj blesteči podobi. Ne smemo pa pozabiti, da je osnova in predpogoj lepega nasmeha zdravje zob in dlesni ob njih.

Kako deluje Invisalign

Če se želite pogledati v ogledalo in videti nasmeh brez tradicionalnih kovinskih žic in ploščic, potem je Invisalign vaša prva zdrava izbira.

Alignerji (folije) so udoben, diskreten in snemni način ortodontskega zdravljenja, ki ne predstavlja nekaj popolnoma novega in motečega v vaših ustih.

Ponujamo vam nekaj nasvetov za preživljanje prvega meseca z Invisalign aparati:

Za uspešno končano zdravljenje je bistvenega pomena, da alignerje nosite 22 ur na dan in na ta način omogočite premik zob, ki so že v naprej določeni s strani ortodonta. Preostali del dneva je potreben za prehranjevanje, čiščenje zob in alignerjev … Če je čas nošenja krajši, je večja možnost, da bodo premiki zob počasnejši in menjava alignerjev ne bo možna ob naslednjem obisku pri ortodontu. Zato morate biti pozorni, da pred naslednjo kontrolo, aparat resnično nosite, kot je bilo dogovorjeno. V nekaj dneh se boste na novost navadili in nošenje aparata bo postalo zelo udobno.

Invisalign aparati premikajo zobe v prvih urah po vstavitvi vsakega novega alignerja (folije). Preostali čas do menjave novega alignerja, ki traja od 10 do 14 dni, pa predstavlja utrditev novega položaja. V začetku je popolnoma normalno, da so zobje ob dotiku z novim aparatom nekoliko bolj občutljivi in da je v ustih prisotno določeno neugodje. Čez nekaj dni teh občutkov ne boste več zaznali.

To je izredno pomembno, če želite, da aparata ne boste izgubili ali prekinili njegovega delovanja. Pred jedjoga vsakič shranite v škatlo, po obroku zobe splaknite in ponovno vstavite folije na zobe. Če jih zavijete v prtiček ali spravite v žep, je zelo velika verjetnost, da jih boste zlomili ali izgubili. Na začetku si lahko pomagate tudi z opomnikom na telefonu. Hladne napitke lahko uživate povsem normalno. Pri vročih napitkih, kot sta  kava in čaj, pa je potrebno aparat odstraniti iz ust in ga spraviti na ustrezno mesto v škatlo.

To je preprosto opravilo, vendar naj se vam na začetku pri njem raje ne mudi. Če želite aparat odstraniti, morate to vsakič storiti nežno s prsti, in sicer od znotraj navzven. Tudi pri ponovni vstavitvi uporabite prste in aparat nežno pritisnite na zobe. Aparata nikakor ne smete namestiti na način, da vanj ugriznete, saj ga lahko polomite ali upognete.

Ali je invisalign primeren tudi zame?

Če se želite pogledati v ogledalo in videti nasmeh brez tradicionalnih kovinskih žic in ploščic, potem je Invisalign vaša prav zdrava izbira.

Velika prednost Invisaligna je njegova predvidljivost in zagotovljen uspeh zdravljenja. Našo kliniko odlikuje uporaba napredne tehnologije in naša zaveza je, da pacientom, ki jim raje pravimo kar gostje klinike, nudimo strokovno obravnavo, prilagojeno vsakemu posamezniku. V zadnjih letih smo uspeli povrniti nasmeh stotinam pacientom vseh starostnih skupin.

Ste pripravljeni na nasmeh?

Naročite se na pregled